Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

In perioada 28 iulie, ora 9.00 - 30 noiembrie, ora 16.00, se pot depune la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), cererile de finantare pentru submasura 6.2 "Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale" (sM6.2) si submasura 6.4 "Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole" din cadrul PNDR 2016.

Cererile de finantare, propunerile de proiecte si alte documente necesare se pot depune pe site-ul www.afir.info

Submasura 6.2 "Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale" are un buget total de 73 milioane Euro.

Avantajul acestei linii de finantare este fapul ca sprijinul nerambursabil este de 100% din valoarea investitiei, nefiind solicitata contributie proprie din partea antreprenorului.

Sprijinul nerambursabil va fi de 70.000 Euro / proiect in cazul activitatilor de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism.

Banii vor fi acordati sub forma de prima in doua transe astfel:
• 
70% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare;
• 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu conditia implementarii corecte a Planului de Afaceri fara a depasi 5 ani de la data semnarii Deciziei de Finantare.

Submasura 6.4 - "Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole" are un buget total alocat de 85 milioane Euro.

in aceasta schema, antreprenorii pot obtine sprijin nerambursabil de pana la 200.000 de Euro pe 3 ani fiscali, pentru dezvoltarea unor mici afaceri non-agricole, in mediul rural.

Intensitatea sprijinului nerambursabil este de maximum 90% din valoarea proiectului, ceea ce inseamna ca si solicitantul trebuie sa vina cu minimum 10% din valoarea investitiilor.

Pentru mai multe detailii accesati site-ul www.afir.info sau puteti descarca ghidurile aferente de mai jos.
MASURA 6.2 

MASURA 6.4