Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:
Astazi se inaugureaza primul Spital Veterinar de Urgenta din Romania in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti. Investitia a fost realizata cu sprijinul Guvernului Romaniei, Ministerului Educatiei si Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si este unica prin infrastructura medicala de exceptie, fiind destinata pregatirii teoretice si practice a studentilor din domeniul medical veterinar.

Spitalul de urgente este un spital destinat animalelor mici care va avea un program de lucru non stop. Ca si noutate absoluta pentru invatamantul superior medical veterinar din Romania spitalul este dedicat studentilor, in fiecare din cele 4 sali de operatie din blocul operator al spitalului va exista o gardena speciala, o incapere in care 12-15 studenti vor putea urmari interventiile chirugicale care au loc in salile de operatie. Tot ca noutate absoluta, din salile de operatie se vor putea transmite live interventiile, in salile studentilor.

Spitalul universitar va avea sectiune separate dedicate pisicilor, cainilor si cainilor de talie mare, dorind de asemenea ca unitatea sa fie una „cat friendly”. „Vom avea o sala de asteptare, o receptie, o sala de consultatii si ATI, dedicate pisicilor, tocmai pentru a reduce stressul generat de vizitele la medicul veterinar a felinelor”, ne-a declarat Ruxandra Costea, sef lucrari in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara Bucuresti.

Triajul spitalului de urgente va opera 24 din 24 de ore, cazurile infectioase vor fi directionate catre izolatorul de boli infectioase, izolator unde exista din nou aceeasi separare a cazurile pe caini si pisici. Exista de asemenea o farmacie in spital si in total, peste 20 de sali dedicate ingrijirii si sanatatii animelelor de companie.

Spitalul va oferi servicii de cardiologie, oncologie, fizioterapie, in afara de serviciile medicale de urgenta. „Spitalul este dotat cu ultimele noutati din domeniu, astfel ca dorim sa realizam o medicina veterinara performanta, plusul fiind ca totul este absolut nou iar in partea de chirugie este gandit avand studentul in minte”, ne-a mai aratat doamna Ruxandra Costea.