Doar pana pe 31.12.2019 mai puteți comanda pachetul de reviste pentru 2019 cu punctele aferente la pret promotional.

Websiteurile veterinarul.ro utiliează cookie pentru îmbunătățirea calității utilizării. Continuarea navigării și utilizării acestui site presupune acceptarea acestor Termeni și Conditii. Va mulțumim pentru încredere.

Curs "Pesta rumegatoarelor mici"

50,00 lei
Nicio taxa * Termen de activare/livrare: 1-4 zile online/la termen pentru editiile tiparite.

Abonament la Cursul: Pesta rumegatoarelor mici

ATENTIONARE

Pentru abonatii la Revista Veterinarul Stiinta si Practica pentru anul in curs, valoarea cursului este 35 de lei.

Cantitate
Facilitate disponibila

account_circleTrimite unui prieten
Curs "Pesta rumegatoarelor mici"

Curs "Pesta rumegatoarelor mici"

Abonament la Cursul: Pesta rumegatoarelor mici

ATENTIONARE

Pentru abonatii la Revista Veterinarul Stiinta si Practica pentru anul in curs, valoarea cursului este 35 de lei.

Accept Termeni si Condiții stipulate  

  • Plati securizate 3D  prin mobilPay Plati securizate 3D prin mobilPay
  • Certificate cu punctele CMVRO Certificate cu punctele CMVRO
  • Acces exclusiv pentru membri Acces exclusiv pentru membri
  • De 10 ani suntem independenti, no-profit, liberi sa inovam si sa informam fara compromisuri, dedicati medicilor veterinari romani. De 10 ani suntem independenti, no-profit, liberi sa inovam si sa informam fara compromisuri, dedicati medicilor veterinari romani.

Pesta rumegătoarelor mici (PPR) este o boala infecțioasă virală, contagioasă a rumegătoarelor domestice și sălbatice mici. A fost prima dată descrisă în Coasta de Fileș în vestul Africii în anul 1942. Gradual, s-a ajuns la concluzia că mai multe cazuri clinice similare apar în mai multe părți ale Africii de Vest și au aceeași cauză – un virus care este acum numit pesta rumegătoarelor mici. Cercetătorii au confirmat imediat existența bolii în Nigeria, Senegal și Ghana. Pentru mulți ani a fost crezut că aceasta a fost restricționată în acea parte a Africii, până când o boală a caprelor în Sudan, care inițial a fost diagnosticată ca pestă bovină în anul 1972, a fost confirmată ca și PPR. Răspândirea bolii a fost evidentă doar în ultimii ani și acest aspect încă mai este clarificat. Realizarea faptului că multe dintre cazurile diagnosticate ca și pestă bovină la rumegătoarele mici în India ar putea, la schimb, să fi implicat virusul PPR, împreună cu apariția bolii în alte părți ale vestului și sudului Asiei, indică importanța tot mai mare a acesteia. 

PPR este o boala importantă, dar aceasta a creat probleme și datorită asemănărilor cu pesta bovină – semnele clinice ale PPR seamănă mult cu cele ale pestei bovine, făcând ca diagnosticul diferențial să fie dificil. Ar trebui totuși să aveți în vedere faptul că boala clinică determinată de pesta bovină la rumegătoarele mici este un eveniment relativ rar, chiar și în Asia. 

PPR este o boala severă, care se răspândește repede, în principal la rumegătoarele domestice mici. Este caracterizată de declanșarea bruscă a depresiei, a febrei, a secrețiilor oculare și nazale, a leziunilor bucale, a respirației îngreunate și a tusei, a diareei cu miros fetid și a morții.

Cursul abordeaza etapizat toate elementele informaționale necesare unui medic veterinar pentru a stabili diagnosticul pe baza semnelor clinice, elementele necesare unui diagnostic diferential si modificari anatomopatologice.

ATENTIONARE

Pentru abonatii la Revista Veterinarul Stiinta si Practica pentru anul in curs, valoarea cursului este 35 de lei.

Daca sunteti abonat, si nu ati mai achizitionat cursuri pe acest site (si nu ati platit cu cardul) atunci este necesar sa va inregistrati pe acest site si sa solicitati asistenta din partea echipei noastre pentru a va activa statusul de "membru abonat". Daca a-ti cumparat si a-ti platit cu cardul abonamentul atunci logati-va pe site pentru a achzitiona cursurile necesare, situati in care noua valoare a cursului se va calcula automat.

Va rugam sa fiti atenti la aceste instructiuni pentru a nu aparea situatii incomode pentru dvs.

AM47

Facilități asociate ce te pot interesa: