Duminică, Mai 12, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Serviciile digitale pentru clienti sunt viitorul clinicilor veterinare? Da, cu siguranta. Oricat vor exista oponenti in randurile practicienilor sau a institutiilor de reglementare, vitorul nu are decat o directie. Înainte. Evolutia ne-a invatat sa ne adaptam si sa supravietuim sau nu. Cercetarile realizate in SUA si Marea Britanie au aratat faptul ca generatia de „milenari” vor detine cu 38% mai multe animale de companie decat generatia anterioara. Si tot aceste studii arata ca peste 40% considera telemedicina o optiune extrem de importanta sau foarte importanta de luat in calcul pentru asigurarea sanatatii animalelor de companie. Aceste numere sunt ingrijoratoare pentru medicina veterinara traditionala care, din pacate trebuie sa se adapteze destul de repede.

Telemedicina, asa cum am spus va schimba definitiv modul in care realizati practica medicala. Ca orice schimbare va fi dificila dar necesara. Este evolutia naturala, de combinare a serviciilor veterinare cu tehnologia, apoi de asistenta din partea IA (inteligenta artificala) ca intr-un final tehnologia si IA sa inlocuiasca munca umana bruta. Nu stim cand se va intampla dar cu siguranta se va intampla. Daca va ganditi ca medicina veterinara nu va ajunge acolo va spun doar ca exista roboti care curata automat si trateaza copitele la bovine, ca exista programe de IA de diagnostic la animale si inca multe altele. În urma cu 500 de ani se credea ca pamantul este plat, multi fiind convinsi si astazi. Dupa 500 de ani noi ne plimbam intr-o statie spatiala cu 25000 km/ora in spatiu si ne tragem cu roboteii pe Marte. Sau mai bine va amintesc ca in 1969 vorbeati la telefoane cu fisa pe strada, in 2006 vorbeati la caramizi portabile si astazi in 2020 utilizati convorbiri video de oriunde ati fi si va raspunde la telefon IA care discuta cu dvs cum sa va setati singuri platile si abonamentele la telefonie. Vi se pare mult 14 ani?

Nici nu stim daca este bine sau rau sau nu stim ce vom face noi atunci. Dar acele vremuri nu sunt nici departe dar nici prea aproape deocamdata. Pana atunci trebuie sa vedem ce putem face noi aici si acum pentru a intelege telemedicina si a gasi resursele necesare si capacitatile tehnice pentru a fructifica in avantajul nostru noile tehnologii.

Punctele de baza ale acestui efort sunt comune aproape oricarui program care incearca sa aduca schimbarea unei organizatii. Mai mult decat orice, un medic de telemedicina trebuie sa realizeze ca in primul rand ca este necesar sa inteleaga exact ce este temedicina, care sunt avantajele si dezavantajele, ce are nevoie sa stie pentru abordarea unui astfel de program si apoi cum sa introduca si gestioneze corect schimbarea organizatiei prin implementarea unui nou serviciu.

Sa vedem de ce este nevoie pentru a reusi in implementarea programelor de telemedicina.

 

Cursul este creat pentru a trece optimisti peste perioada de criza determinata de COVID 19 si de aceea este gratuit in aceasta perioada. Pentru a-l putea accesa este necesar sa ne trimiteti un sms la 0733.969.091 sau un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. cu numele dvoastra complet, o adresa de email valida si un numar de telefon de contact, pentru a va putea activa cursul pe contul dvoastra. Cursul a fost acreditat de CMVRo in Sistemul National de Educatie Continua 2020 astfel ca veti primi la finalul cursului, dupa ce ati dat testul online, o diploma cu 10 puncte SNEC.