Duminică, Mai 12, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Reuters a publicat o stire privind rata de succes inregistrata de un vaccin aflat in studii clinice in China care protejeaza porcii de pesta porcina africana. Daca studiile vor fi un succes, vaccinul va fi crucial pentru prevenirea uneia din cele mai debilitante boli ale animalelor. 

Intrucat nu exista nici un remediu sau vaccin impotriva pestei porcine africane, fermierii de porci din China si din intreaga lume monitorizeaza progresul vaccinului. Boala care ucide aproape toti porcii infectati, a devastat un numar urias de porci de la intrarea in China in 2018 si inca ucide porci acolo si in alte parti ale Asiei. 

Intre-o lucrare publicata in martie, cercetatorii chinezi de la Institutul de Cercetare Veterinara Harbin, parte a Academiei Chineze de Stiinte Agricole (CAAS) au declarat ca un vaccin viu atenuat pe care l-au devzoltat este sigur si eficient impotriva pestei porcine africane in testele de laborator. 

Studiile clinice aprobate in martie au fost realizate pe un numar de 3000 de porci, in trei locatii. Cele trei ferme de porci din provincia de nord-est Heillongjiang, regiunea din vestul Xinjiang si provincia centrala Henan au inceput testarea vaccinului in etape din aprilie pana in iunie. „Pentru a sti daca functioneaza, trebuie testat intr-un mediu in care ai avea toate circumstantele diferite, cum ar fi diferite tipuri de ferme si densitati de animale, si abia apoi ai putea deveni mai increzator in ceea ce face cu adevarat vaccinul” a spus Dirk Pfeiffer, profesor de epidemiologie veterinara a Universitatea din Hong Kong. Avem nevoie de mai multe date. 

Mai multe detalii puteti citi in articolul publicat de agentia de presa Reuters